Cirkas




Bandomojo SAM projekto metu atlikta virš 15 tūkst. pacientų pavežėjimų

liginkstaisamSveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vykdant bandomąjį projektą, atlikta virš 15 tūkstančių pacientų pavežėjimų.

„Šiuo metu bandomojo projekto metu yra skaičiuojama, kad atlikta jau virš 15 tūkst. pavežėjimų“, – antradienį LRT radijui kalbėjo Sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos departamento Slaugos ir ilgalaikės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Karaliūtė.

Ji pridūrė, kad pacientų pavežėjimo paslaugai visoje Lietuvoje pradėjus veikti nuo liepos mėnesio, tikimasi sulaukti apie 40 tūkst. pavežėjimų.

Bandomajame projekte dalyvauja 20 šalies savivaldybių. Ši paslauga skirta gyventojams, kuriems nustatytas 55 proc. ar mažesnis darbingumo lygis, neįgalumo arba specialiųjų poreikių lygis.

Taip pat asmenims, kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų. Paslauga taip pat skirta 75 metų bei vyresniems asmenims, kurie turi teisę į priemokas už kompensuojamuosius vaistus dėl nepakankamų pajamų ir kuriems pavėžėjimo paslauga yra reikalinga dėl sveikatos būklės.

Anot D. Karaliūtės, pacientų pavežėjimo paslauga vykdoma į asmens sveikatos priežiūros įstaigas arba grįžimui į gyvenamąją vietą.

„Žmonės galės registruotis, kai jiems bus reikalingas vykimas į asmens sveikatos priežiūros įstaigą dėl apsilankymo pas specialistą, dėl dienos paslaugų, stacionarinių paslaugų, reabilitacijos, chemoterapijos, hemodializės paslaugų, organų transplantacijos“, – kalbėjo SAM specialistė.

Pasak jos, pavežėjimas taip pat bus vykdomas grįžimui iš skubios pagalbos skyriaus.

D. Karaliūtė sakė, kad šia paslauga asmenys gali naudotis pagal poreikį.

Pavėžėjimas skirstomas į dvi rūšis: nespecializuotą ir specializuotą. Pastarojo pavėžėjimo metu dalyvauja medicininį išsilavinimą turintis asmuo. Tai reiškia, kad pavėžėjimo paslauga teikiama greitosios medicinos pagalbos automobiliu, jo metu yra stebima paciento būklė. Nespecializuoto pavėžėjimo metu medikas pacientų nelydi.

Anot D. Karaliūtės, pavežėjimo paslauga gali būti vykdoma lengvuoju automobiliu, neįgaliesiems arba gulintiems pritaikytomis transporto priemonėmis.

Pavėžėjimo paslaugą galima užsisakyti paskambinus į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode